How to's over reviews.

Lumia 930 "Dark Hulk Edition" ;-)

Door Alpha89 op woensdag 26 november 2014 18:10 - Reacties (4)
Categorie: How to's, Views: 3.673

Hi all,

Het is even wat stil geweest maar ik ben er nog :) ...

Toen Nokia de Lumia 930 had aangekondigd zat ik met een groot probleem. Pak ik een witte, oranje, groene of zwarte 930... Het Nederlandse 11-tal vloog weer eens uit het WK. Dus met een oranje telefoon kon je in die tijd dus ťcht niet rondlopen ;) . Wit is niet echt mijn ding dus uiteindelijk bleven groen en zwart over... Ik ben dus maar voor het veilige zwart gegaan... Ik vond persoonlijk de zwarte metalen band rondom de telefoon mooier dan de lichtmetalen variant.

Fast forward naar november 2014 en her en der op verschillende forums kwam ik tegen dat het eigenlijk kinderlijk simpel is om de backcover te vervangen. Toen kwam ik dus op het idee om mijn zwarte back-cover te vervangen door de "hulk" groene cover. Voor mij dus een win-win situatie omdat ik de zwarte metalen band en een groene achterkant wilde hebben!

Shoppinglijst

Nou, first things first: Wat heb je nodig?
1. Backcover in de gewenste kleur;;
2. NFC Antenne sticker;
3. Qi-charging sticker;
4. Dual LED-flash module glaasje.

Ik heb links toegevoegd naar een Spaanse site waar ik de boel heb besteld. Hier heb ik geen relaties mee. Je kunt het ook op eBay proberen. Omdat ik bij deze site alle componenten in 1x kon bestellen heb ik voor deze gekozen. Daar heb ik dan wel wat meer voor betaald. Uiteraard alles op eigen risico!

Stap 1: oude cover verwijderen

Omdat ik geen idee had hoe ik de stickers moest plakken leek het mij slim eerst de oude cover te verwijderen. Zo kon ik zien waar welke sticker moest komen.

Het los halen van de back cover doe je door de Nano-simkaart tray te verwijderen met je vingernagel. Vervolgens zie je in de opening van de SIM-tray een groene chip zitten (ik gok het mobo) en een zwart stukje plastic. Oefen zachte druk uit tegen dit zwarte plastic. Bij mij flopte zo het bovenste stuk van de cover los.

Simkaart verwijderen - Klik voor groot Cover los - Klik voor groot

Vervolgens kun je met je nagels langzaam de achtercover los trekken. De achtercover zit dan ook met plastic pinnetjes vastgedrukt in de body. Ze floepen als het ware 1 voor 1 los tot je de complete cover los hebt van de body. Dat ziet er dus zo uit... (BTW, volgens mij is de batterij van de 930 ook makkelijk te vervangen :) ... ).

Cover en body gescheiden - Klik voor groot

Mocht mijn uitleg de lading niet dekken. Op YouTube vind je genoeg how 2's.

Stap 2: stickers plakken

Goed, the fun part! Stickers plakken. Gosh... hier ben ik slecht in ;( . Ik plak altijd scheef... Pak dus je nieuwe cover erbij. Die heb je nu nodig! Je kunt er voor kiezen om de stickers en het LED-glaasje te verwijderen uit de oude cover en deze over te plakken naar de nieuwe cover. Echter vond ik dit te eng en heb ik de onderdelen dus los besteld. Zo kan ik ook nog altijd de oude cover terugplaatsen zonder al te veel gedoe.

Hulky Green cover - Klik voor groot
Stap 2.1: Qi-sticker
Als eerste ben ik begonnen met de Qi-sticker in de cover te plaatsen. Dit kan bijna niet missen omdat er twee hele kleine pinnetje in de cover zitten en twee gaatjes in de sticker. Zo plak je de sticker dus zo goed als recht. _/-\o_ De Qi-Sticker heeft aan 1 kant een blauw plasticje wat de zelfklevende laag en spoel beschermd. Deze haal je los en plak je met de spoel naar onderen vast. Je kunt nu het doorzichtige plasticje verwijderen aan de andere kant van de Qi-sticker.

Alle componenten - Klik voor grootQi-Charging spoel - Klik voor grootSpoel geplaatst - Klik voor groot
Stap 2.2 & 2.3: NFC & LED-Glaasje
Goed, de volgende 2 stappen. Omdat ik niet zeker wist of ik eerst de NFC-sticker of het LED-glaasje moest plaatsen heb ik maar eerst het LED-glaasje geplaatst. Haal het glaasje uit het kleine beschermdoosje en pak deze aan de buitenkant vast zodat je de gouden contacten en het glaasje niet aanraakt. Leg het glaasje nu op zijn plek en druk het voorzichtig vast.

Vervolgens pak je de NFC-sticker. Haal het doorzichtige plasticje los zodat de klevende kant vrijkomt. Ook hier zijn er weer 2 kleine positie pinnetjes en twee kleine gaatjes in de sticker. (Damn dit is echt Alpha89 proof!). Druk de sticker zachtjes aan zodat deze zich hecht aan de cover.

Haal vervolgens alle andere beschermfolies los. Zo heb je uiteindelijk twee identieke covers. Laat wel e.e.a. niet te lang blootgesteld liggen. Hoe langer de telefoon open ligt hoe meer kans op stofdeeltjes op plekken waar je het niet wilt (bijvoorbeeld tussen de camera en het cameraglaasje)!

Filts glaasje geplaasts - Klik voor grootNFC-sticker geplaatst - Klik voor grootEven goed vergelijken - Klik voor groot

Stap 3: klikken maar

De laaste stap is de nieuwe cover vastklikken. Leg de cover los op de body van de 930. Begin deze van onderen (de USB-poort kant) vast te klikken naar boven. Het schijnt namelijk dat als je boven begint, de cover niet netjes aansluit en er naden ontstaan. Druk nu langzaam om en om van links naar rechts de cover vast naar de bovenkant (headset poort zijde). De cover zal zich vastdrukken waardoor deze ook stevig aanvoelt. Je hoort hierbij een soort klikkend geluid alsof de pinnetjes zich vast zetten in de daarvoor bestemde gaatjes. Herhaal het vastdrukken van onderen naar boven nog een keer om er zeker van te zijn dat alle kiertjes weg zijn. Als je het goed gedaan hebt zie je geen naden meer.

Covers naast elkaar - Klik voor groot

Stap 4: Testen

Nu het spannende moment. Leg de 930 op een Qi-oplader en kijk of deze begint op te laden. Maak vervolgens een foto met de flits aan om te kijken of de flits nog werkt. Tot slot, zet NFC aan en pak een OV-chipkaart of ander NFC-enabled pasje. Tik vervolgens tegen de Lumia aan. Als het goed is hoor je dan het NFC deuntje. Als alle 3 de stappen succesvol zijn kun je de upgrade als succesvol verklaren! Haal het plasticje maar los wat nog op de groene cover zit. Klaar!

Eindresultaat

Hierbij het eindresultaat. Al met al ben ik 2 tot 5 minuten bezig geweest met dit proces. Het stelt echt niks voor. Zelfs als je geen stickers kunt plakken zoals ik ;) ... Er komen nog meer foto's aan. Het licht zit mij weer eens niet mee in deze donkere dagen.

Ik ben er in iedere geval heel blij mee!!
Eindresultaat - Klik voor groot

Zwart/groen bevalt me heel goed. Misschien ga ik zwart/wit en zwart/oranje ook nog overwegen... Maar voorlopig ben ik hartstikke blij met mijn Nokia Lumia 930 "Dark Hulk edition" ;) !

Mocht je vragen hebben over deze blog post, wil je dat ik dingen test of heb je een opmerking over deze post. Laat het weten in de comments of stuur een PM. Dankjewel voor je aandacht en tot de volgende post!