49,6GB in 2 dagen

Door Alpha89 op maandag 18 augustus 2014 17:56 - Reacties (10)
Categorie: Mijn reviews, Views: 7.687

Hallo allemaal,

Welkom op mijn blog. Het zal min of meer een plekje worden waar ik vanalles en nog wat kwijt kan. Ik ben zelfs aan het denken om wat tips te schrijven in het maken van reviews. Lijkt jullie dit wat?
Gebruikersreview van de maand juli 2014
Vorige week is er voor mij iets heel speciaal gebeurd. Mijn Lumia 930 review was namelijk geselecteerd als beste review van de maand juli 2014. Daar ben ik écht enorm blij mee en ook vereerd.

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen maar het is mede door jullie mogelijk geworden om die prijs te winnen. Het waren jullie suggesties, opmerkingen, tips en uiteindelijk nominaties waardoor ik gewonnen heb. Enorm bedankt voor jullie nuttige info!
Data verbruik
Ik wilde toch nog iets leuks delen. Op 12 augustus werd bekend dat ik gewonnen had. In de nacht van 13 op 14 augustus kreeg ik een waarschuwing van mijn webhost. Mijn dataverbruik was erg hoog geweest en ik zat bijna aan mijn limiet. Ik host namelijk alle plaatjes op een van mijn webhosts.

Eerst snapte ik het nog niet helemaal en dacht ik dat ik gehacked was. Maar niets is minder waar. Het kwam door een enorme stijging in views. Vlak voor de bekendmaking zat ik op zo'n 16.000 views. Nu inmiddels dik 10.000 verder.

Om jullie een beetje een beeld te vormen hoe je dataverkeer er uit ziet na het winnen van zo'n review van de maand zie hier:
Bandwidth verbruik

In 2 dagen tijd was er ruim 49,6GB aan data verstookt. Ongelofelijk! Inmiddels heb ik mijn abonnement maar omgezet naar een bredere variant.

Dat was het zo'n beetje.

Ik ben ook aan het design aan het sleutelen van dit blog. Wat vinden jullie ervan? Hebben jullie tips? Zoals altijd laat het weten in de comments of stuur een PM :) !

Groetuh,
Dave

Volgende: Lumia 930 "Dark Hulk Edition" ;-) 11-'14 Lumia 930 "Dark Hulk Edition" ;-)

Reacties


Door Tweakers user Kecin, maandag 18 augustus 2014 18:37

Misschien een idee om de afbeeldingen te hosten op Tweakers via de karmafunctie/shop? Anders kan het wel behoorlijk in de kosten lopen. Sommige hosts vragen nog een euro per GB ofzo :-)

Door Tweakers user Aionicus, maandag 18 augustus 2014 19:07

Ik zou wat minder licht groen gebruiken , het tweakers wit vloekt al zo erg en dan nog dat groen erbij is bijna ogen dichtknijpen.

Voor de rest leuk dat je review gekozen is , ik gun het je echt want je hebt er veel moeite in gestoken.

Desondanks ben ik van persoonlijke mening dat tweakers zich meer moet richten op tweakers / pc apparatuur ipv een toestel. Helaas zijn ze zo generiek geworden de afgelopen 12 maanden dat de qualiteit van eigenlijk alles dusdanig naar beneden gaat :( . heel jammer.

Als het mogelijk is zou ik voorstellen : ga pc reviews doen van artikelen en dan hebben we een topper erbij :D

Door Tweakers user Rikkiz0r, maandag 18 augustus 2014 19:25

Wat je kan doen om je dataverkeer binnen te perken te houden is om bijvoorbeeld Cloudflare te gebruiken als CDN.

Door Tweakers user Alpha89, maandag 18 augustus 2014 21:20

Kecin schreef op maandag 18 augustus 2014 @ 18:37:
Misschien een idee om de afbeeldingen te hosten op Tweakers via de karmafunctie/shop? Anders kan het wel behoorlijk in de kosten lopen. Sommige hosts vragen nog een euro per GB ofzo :-)
Strak plan, alleen trek ik het niet met 100MB ;) ! Te weinig karma :( . Heb nu unlimited opslag en bandbreedte. Kosten vallen wel mee. Wil geen overbodig reclame maken. Maar als je meer info wil PM maar!
Aionicus schreef op maandag 18 augustus 2014 @ 19:07:
Ik zou wat minder licht groen gebruiken , het tweakers wit vloekt al zo erg en dan nog dat groen erbij is bijna ogen dichtknijpen.

Voor de rest leuk dat je review gekozen is , ik gun het je echt want je hebt er veel moeite in gestoken.

Desondanks ben ik van persoonlijke mening dat tweakers zich meer moet richten op tweakers / pc apparatuur ipv een toestel. Helaas zijn ze zo generiek geworden de afgelopen 12 maanden dat de qualiteit van eigenlijk alles dusdanig naar beneden gaat :( . heel jammer.

Als het mogelijk is zou ik voorstellen : ga pc reviews doen van artikelen en dan hebben we een topper erbij :D
Thanks man! Zal de kleur groen aanpassen. Mag inderdaad wat donkerder!

Ik ben zeker van plan meerdere soorten reviews te schrijven. Zal er eens over nadenken. Tot nu toe heb ik al een NAS, Camera en telefoon gedaan.
Rikkiz0r schreef op maandag 18 augustus 2014 @ 19:25:
Wat je kan doen om je dataverkeer binnen te perken te houden is om bijvoorbeeld Cloudflare te gebruiken als CDN.
Thanks voor de tip! Zal er eens naar kijken. Maar in feite is nu alles unlimited. Dus zou mij eigenlijk geen zorgen meer hoeven te maken :) .

[Reactie gewijzigd op dinsdag 19 augustus 2014 08:02]


Door Tweakers user RadioKies, dinsdag 19 augustus 2014 15:26

Aangezien je foto's openbaar zijn kun je ook je plaatjes op een site zoals imgur.com zetten. Of wil je het niet uit handen geven oid? Mocht je bij een 3e partij het gratis gaan hosten, dan zou ik wel een backup ervan houden mocht ooit de hosting ermee stoppen of met een schoonmaak oude bestanden/plaatjes verwijderen.

Gefeliciteerd nog!

Door Tweakers user Alpha89, dinsdag 19 augustus 2014 15:53

RadioKies schreef op dinsdag 19 augustus 2014 @ 15:26:
Aangezien je foto's openbaar zijn kun je ook je plaatjes op een site zoals imgur.com zetten. Of wil je het niet uit handen geven oid? Mocht je bij een 3e partij het gratis gaan hosten, dan zou ik wel een backup ervan houden mocht ooit de hosting ermee stoppen of met een schoonmaak oude bestanden/plaatjes verwijderen.

Gefeliciteerd nog!
Dankjewel.

Maar dat is inderdaad de exacte reden. Ik wil het niet uit handen geven. En wil ook eigenlijk niet dat mensen reclame van de host in beeld krijgen. Wat bij de gratis varianten toch vaak het geval is :) .

Door Tweakers user Mebus, dinsdag 19 augustus 2014 20:50

Simpele oplossing is digitalocean. Server met LAMP is binnen een kwartiertje opgezet. Het veranderen van de nameservers is ook zo gedaan. ~7 euro voor een .nl domein en daarna 5 dollar per maand voor je server. 1TB dataverkeer zal vast wel genoeg zijn denk? En je hebt een SSD van 20GB (minus de installatie van linux/lamp/etc hou je alsnog ruim 15GB over). Stop met het financieren van hosting bedrijven die veel te veel vragen.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 19 augustus 2014 20:52]


Door Tweakers user PoweRoy, woensdag 20 augustus 2014 10:14

@Mebus, bedankt voor je tip, ziet er handig uit!

Door Tweakers user Mebus, woensdag 20 augustus 2014 19:19

PoweRoy schreef op woensdag 20 augustus 2014 @ 10:14:
@Mebus, bedankt voor je tip, ziet er handig uit!
En een GB extra kost je 2 dollar cent :) Dat is een schijntje bij wat sommige hosting bedrijven vragen. Al lijkt het me sterk dat je de 1TB opmaakt in een maand tijd...

Door Tweakers user Alpha89, zaterdag 23 augustus 2014 18:43

Mebus schreef op dinsdag 19 augustus 2014 @ 20:50:
Simpele oplossing is digitalocean. Server met LAMP is binnen een kwartiertje opgezet. Het veranderen van de nameservers is ook zo gedaan. ~7 euro voor een .nl domein en daarna 5 dollar per maand voor je server. 1TB dataverkeer zal vast wel genoeg zijn denk? En je hebt een SSD van 20GB (minus de installatie van linux/lamp/etc hou je alsnog ruim 15GB over). Stop met het financieren van hosting bedrijven die veel te veel vragen.
Goeie tip, dankjewel. Ik zal er eens naar kijken als de huidge hosting verloopt! :)

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.