Review T.net Awards 2015 Zilveren Henk mok

Door Alpha89 op zaterdag 21 februari 2015 14:48 - Reacties (12)
Categorie: Reviews, Views: 3.699

Welkom bij mijn review van de Tweakers Awards 2015 Zilveren Henk mok. Deze review bevat mijn beoordeling van dit serviesonderdeel. Belangrijke punten van deze review zijn: specs, bouwkwaliteit en ervaringen.

Inhoudsopgave T.net Awards 2015 Zilveren Henk mok Review

Tweakers Mok


Introductie

Op 16 december 2014 gingen de Tweakers Awards stembussen open. Tot mijn verbazing was ik genomineerd voor de categorie beste user reviewer. Een hele eer en toch wel onverwacht. Zeker gezien de toppers die hier rondlopen op Tweakers.

Na enkele weken kreeg ik een uitnodiging om naar de uitreiking te gaan van de Tweakers Awards. Helaas zat ik die week in een cursus en vanuit het verre zuiden naar A'dam was niet even heen en weer wippen. Helaas dus maar besloten om niet te gaan...

Enfin, nog wat weken later was het zo ver... De resultaten van de Tweakers Awards 2015... Uit die resultaten bleek dat ik 5e was geworden. Dat moest ik zeker een paar keer opnieuw bekijken voor het bij me binnendrong. Ik ben héél blij met die uitslag en het motiveert enorm! Ik geniet steeds meer van het schrijven van reviews en wordt er steeds handiger in.

Een paar dagen geleden kreeg ik een mailtje vanuit T.net HQ dat ik nog een heuse mok te goed had. Van het een kwam het ander... En stond er vandaag opeens een pakketje voor mijn deur... Spannend.....

Specificaties van de Mok

Hieronder een samenvatting van de belangrijkste specificaties.
Specificaties van de T.net Awards 2015 zilveren Henk mok
GegevenOmschrijving
Afmetingen (h x b x d):90 mm, 80 mm, 80 mm exclusief oor
90 mm, 120 mm, 80 mm inclusief oor
Kleur:Wit
Kenmerken:1x Logo: Tweakers Awards 2015
1x Tekst: "Nominatie review van het jaar"
1x Logo: "Zilveren henk"

Dit is een korte samenvatting van de specificaties

Inhoud doos
De volgende onderdelen worden meegeleverd:
  • 2x vel bubbeltjes folie;
  • 1x plastic zakje;
  • 1x Tweakers Awards 2015 Zilveren henk mok "Nominatie review van het jaar" edition.
De unboxing van de T.net mok
In mijn reviews neem ik ook altijd een stukje unboxing mee. De Tweakers mok is verstuurd in een kubusvormig kartonnen doosje.

T.net Mok Unboxing

Na het wegsnijden van de eerste twee stukjes tape komen twee flapjes los die je naar boven kunt vouwen.

T.net Mok Unboxing

Vervolgens kun je de tape bij het lipje wegsnijden. Zo kun je de doos open maken.

T.net Mok Unboxing

Na het openklappen van het doosje kom je een tweede klepje tegen. Dit klepje zit niet vast met tape en komt meteen los.

T.net Mok Unboxing

Voor het eerst worden we begroet met de inhoud. Voorzichtig verwijderen we het voorwerp uit de doos.

T.net Mok Unboxing

De ronde bal bubbeltjesfolie voelt veilig aan en straalt rust uit.

T.net Mok Unboxing

Na het verwijderen van de eerste laag bubbeltjesfolie worden we begroet met een tweede laag.

T.net Mok Unboxing

Na het verwijderen van de tweede laag worden we begroet met wat normale plasticfolie.

T.net Mok Unboxing

De twee vellen bubbeltjesfolie zijn inmiddels helemaal lek gedrukt *plop*. Het voorwerp wordt nu langzaam duidelijk.

T.net Mok Unboxing

Nadat we heel zacht en sensueel de plastic naar onderen trekken komen we aan het eind van deze unboxing... Check de volgende hoofdstukken voor meer....

T.net Mok Unboxing


Bouw van de Mok

De Tweakers Awards 2015 mok voelt degelijk aan. Als je met een vinger tegen de mok tikt krijg je het echt klassieke mok-geluid. Het gewicht is ideaal: lekker licht, maar ook niet te licht! De randen zijn mooi afgerond waardoor het drinkcomfort erg hoog is. Het oor is lekker groot zodat mijn hand er comfortabel in past.

Dan het design. De mok is helemaal wit met uitzondering van enkele logo's. De voorkant is voorzien van een zilveren Henk logo met verschillende pijltjes en de letters B en A.

T.net Mok

De achterkant is voorzien van het Tweakers Awards 2015 logo en de onderliggende tekst "Nominatie review van het jaar".

T.net Mok

Op de onderkant van de Mok staat een Orca Coatings logo. Dit geeft aan dat de logo's die op de mok geprint zijn beschermt zijn met een coating. Tijd zal leren hoe goed de logo's bewaard blijven na hevig gebruik.

Al met al levert Tweakers een goede kwaliteit mok.

Ervaringen dag 1

Allereerst vandaag de mok goed schoongemaakt met wat warm water en schoonmaakmiddel. Dat proces ging goed. De mok laat zich uitstekend drogen met een vaatdoek zelfs binnen in de mok.

Hierna mijn koffieapparaat aangezet om een kopje koffie te tappen. Het inschenken ging razendsnel door de grote opening. De opslagcapaciteit is enorm. Het drinkcomfort is meer dan prima. Ik geniet heerlijk van iedere slok.

Nadat ik mijn kopje koffie op had heb ik de mok weer goed schoon gekregen en de mok veilig opgeborgen.

Al met al een prima eerste dag!

Conclusie van de T.net Mok Review

Het zal jullie inmiddels wel duidelijk zijn dat dit geen normale review is. Deze post draait meer om het volgende:

Middels deze weg wil ik alle Tweakers en bezoekers aan Tweakers.net bedanken voor alle op- en/of aanmerkingen, PM's en meer n.a.v. mijn reviews. Zonder jullie tips en vragen zou ik nergens zijn.

Het motiveert enorm! Stay tuned dus ;) ! Thanks again!

Tot slot wil ik alle andere genomineerden en winnaars van de Tweakers Awards feliciteren! Vooral TERW_DAN, top werk man!!

Vragen over T.net Mok review

Mocht je vragen hebben over de Tweakers Awards 2015 Zilveren Henk mok, wil je dat ik dingen test of heb je een opmerking over deze review/blog post. Laat het weten in de comments of stuur een PM. Dankjewel voor je aandacht en tot de volgende review!

Happy 2015!

Door Alpha89 op donderdag 1 januari 2015 00:00 - Reacties (3)
Categorie: Algemeen, Views: 1.826

Hi all,

Middels deze weg wil ik alle Tweakers al het goeds voor 2015 wensen!
Ik hoop dat het voor jullie een top jaar wordt!

Het afgelopen Tweakersjaar vooral veel geleerd over het schrijven van reviews. Mede door jullie feedback en comments! Bedankt daarvoor.

Ik blijf zeker doorgaan met het schrijven van reviews. Ik verheug me nu al op de nieuwe producten van 2015... Ik ben benieuwd wat komend jaar "hot topic" gaat worden.

Nogmaals: de beste wensen & see you soon.

Groeten,

Dave

Lumia 930 "Dark Hulk Edition" ;-)

Door Alpha89 op woensdag 26 november 2014 18:10 - Reacties (4)
Categorie: How to's, Views: 3.958

Hi all,

Het is even wat stil geweest maar ik ben er nog :) ...

Toen Nokia de Lumia 930 had aangekondigd zat ik met een groot probleem. Pak ik een witte, oranje, groene of zwarte 930... Het Nederlandse 11-tal vloog weer eens uit het WK. Dus met een oranje telefoon kon je in die tijd dus écht niet rondlopen ;) . Wit is niet echt mijn ding dus uiteindelijk bleven groen en zwart over... Ik ben dus maar voor het veilige zwart gegaan... Ik vond persoonlijk de zwarte metalen band rondom de telefoon mooier dan de lichtmetalen variant.

Fast forward naar november 2014 en her en der op verschillende forums kwam ik tegen dat het eigenlijk kinderlijk simpel is om de backcover te vervangen. Toen kwam ik dus op het idee om mijn zwarte back-cover te vervangen door de "hulk" groene cover. Voor mij dus een win-win situatie omdat ik de zwarte metalen band en een groene achterkant wilde hebben!

Shoppinglijst

Nou, first things first: Wat heb je nodig?
1. Backcover in de gewenste kleur;;
2. NFC Antenne sticker;
3. Qi-charging sticker;
4. Dual LED-flash module glaasje.

Ik heb links toegevoegd naar een Spaanse site waar ik de boel heb besteld. Hier heb ik geen relaties mee. Je kunt het ook op eBay proberen. Omdat ik bij deze site alle componenten in 1x kon bestellen heb ik voor deze gekozen. Daar heb ik dan wel wat meer voor betaald. Uiteraard alles op eigen risico!

Stap 1: oude cover verwijderen

Omdat ik geen idee had hoe ik de stickers moest plakken leek het mij slim eerst de oude cover te verwijderen. Zo kon ik zien waar welke sticker moest komen.

Het los halen van de back cover doe je door de Nano-simkaart tray te verwijderen met je vingernagel. Vervolgens zie je in de opening van de SIM-tray een groene chip zitten (ik gok het mobo) en een zwart stukje plastic. Oefen zachte druk uit tegen dit zwarte plastic. Bij mij flopte zo het bovenste stuk van de cover los.

Simkaart verwijderen - Klik voor groot Cover los - Klik voor groot

Vervolgens kun je met je nagels langzaam de achtercover los trekken. De achtercover zit dan ook met plastic pinnetjes vastgedrukt in de body. Ze floepen als het ware 1 voor 1 los tot je de complete cover los hebt van de body. Dat ziet er dus zo uit... (BTW, volgens mij is de batterij van de 930 ook makkelijk te vervangen :) ... ).

Cover en body gescheiden - Klik voor groot

Mocht mijn uitleg de lading niet dekken. Op YouTube vind je genoeg how 2's.

Stap 2: stickers plakken

Goed, the fun part! Stickers plakken. Gosh... hier ben ik slecht in ;( . Ik plak altijd scheef... Pak dus je nieuwe cover erbij. Die heb je nu nodig! Je kunt er voor kiezen om de stickers en het LED-glaasje te verwijderen uit de oude cover en deze over te plakken naar de nieuwe cover. Echter vond ik dit te eng en heb ik de onderdelen dus los besteld. Zo kan ik ook nog altijd de oude cover terugplaatsen zonder al te veel gedoe.

Hulky Green cover - Klik voor groot
Stap 2.1: Qi-sticker
Als eerste ben ik begonnen met de Qi-sticker in de cover te plaatsen. Dit kan bijna niet missen omdat er twee hele kleine pinnetje in de cover zitten en twee gaatjes in de sticker. Zo plak je de sticker dus zo goed als recht. _/-\o_ De Qi-Sticker heeft aan 1 kant een blauw plasticje wat de zelfklevende laag en spoel beschermd. Deze haal je los en plak je met de spoel naar onderen vast. Je kunt nu het doorzichtige plasticje verwijderen aan de andere kant van de Qi-sticker.

Alle componenten - Klik voor grootQi-Charging spoel - Klik voor grootSpoel geplaatst - Klik voor groot
Stap 2.2 & 2.3: NFC & LED-Glaasje
Goed, de volgende 2 stappen. Omdat ik niet zeker wist of ik eerst de NFC-sticker of het LED-glaasje moest plaatsen heb ik maar eerst het LED-glaasje geplaatst. Haal het glaasje uit het kleine beschermdoosje en pak deze aan de buitenkant vast zodat je de gouden contacten en het glaasje niet aanraakt. Leg het glaasje nu op zijn plek en druk het voorzichtig vast.

Vervolgens pak je de NFC-sticker. Haal het doorzichtige plasticje los zodat de klevende kant vrijkomt. Ook hier zijn er weer 2 kleine positie pinnetjes en twee kleine gaatjes in de sticker. (Damn dit is echt Alpha89 proof!). Druk de sticker zachtjes aan zodat deze zich hecht aan de cover.

Haal vervolgens alle andere beschermfolies los. Zo heb je uiteindelijk twee identieke covers. Laat wel e.e.a. niet te lang blootgesteld liggen. Hoe langer de telefoon open ligt hoe meer kans op stofdeeltjes op plekken waar je het niet wilt (bijvoorbeeld tussen de camera en het cameraglaasje)!

Filts glaasje geplaasts - Klik voor grootNFC-sticker geplaatst - Klik voor grootEven goed vergelijken - Klik voor groot

Stap 3: klikken maar

De laaste stap is de nieuwe cover vastklikken. Leg de cover los op de body van de 930. Begin deze van onderen (de USB-poort kant) vast te klikken naar boven. Het schijnt namelijk dat als je boven begint, de cover niet netjes aansluit en er naden ontstaan. Druk nu langzaam om en om van links naar rechts de cover vast naar de bovenkant (headset poort zijde). De cover zal zich vastdrukken waardoor deze ook stevig aanvoelt. Je hoort hierbij een soort klikkend geluid alsof de pinnetjes zich vast zetten in de daarvoor bestemde gaatjes. Herhaal het vastdrukken van onderen naar boven nog een keer om er zeker van te zijn dat alle kiertjes weg zijn. Als je het goed gedaan hebt zie je geen naden meer.

Covers naast elkaar - Klik voor groot

Stap 4: Testen

Nu het spannende moment. Leg de 930 op een Qi-oplader en kijk of deze begint op te laden. Maak vervolgens een foto met de flits aan om te kijken of de flits nog werkt. Tot slot, zet NFC aan en pak een OV-chipkaart of ander NFC-enabled pasje. Tik vervolgens tegen de Lumia aan. Als het goed is hoor je dan het NFC deuntje. Als alle 3 de stappen succesvol zijn kun je de upgrade als succesvol verklaren! Haal het plasticje maar los wat nog op de groene cover zit. Klaar!

Eindresultaat

Hierbij het eindresultaat. Al met al ben ik 2 tot 5 minuten bezig geweest met dit proces. Het stelt echt niks voor. Zelfs als je geen stickers kunt plakken zoals ik ;) ... Er komen nog meer foto's aan. Het licht zit mij weer eens niet mee in deze donkere dagen.

Ik ben er in iedere geval heel blij mee!!
Eindresultaat - Klik voor groot

Zwart/groen bevalt me heel goed. Misschien ga ik zwart/wit en zwart/oranje ook nog overwegen... Maar voorlopig ben ik hartstikke blij met mijn Nokia Lumia 930 "Dark Hulk edition" ;) !

Mocht je vragen hebben over deze blog post, wil je dat ik dingen test of heb je een opmerking over deze post. Laat het weten in de comments of stuur een PM. Dankjewel voor je aandacht en tot de volgende post!

49,6GB in 2 dagen

Door Alpha89 op maandag 18 augustus 2014 17:56 - Reacties (10)
Categorie: Mijn reviews, Views: 7.875

Hallo allemaal,

Welkom op mijn blog. Het zal min of meer een plekje worden waar ik vanalles en nog wat kwijt kan. Ik ben zelfs aan het denken om wat tips te schrijven in het maken van reviews. Lijkt jullie dit wat?
Gebruikersreview van de maand juli 2014
Vorige week is er voor mij iets heel speciaal gebeurd. Mijn Lumia 930 review was namelijk geselecteerd als beste review van de maand juli 2014. Daar ben ik écht enorm blij mee en ook vereerd.

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen maar het is mede door jullie mogelijk geworden om die prijs te winnen. Het waren jullie suggesties, opmerkingen, tips en uiteindelijk nominaties waardoor ik gewonnen heb. Enorm bedankt voor jullie nuttige info!
Data verbruik
Ik wilde toch nog iets leuks delen. Op 12 augustus werd bekend dat ik gewonnen had. In de nacht van 13 op 14 augustus kreeg ik een waarschuwing van mijn webhost. Mijn dataverbruik was erg hoog geweest en ik zat bijna aan mijn limiet. Ik host namelijk alle plaatjes op een van mijn webhosts.

Eerst snapte ik het nog niet helemaal en dacht ik dat ik gehacked was. Maar niets is minder waar. Het kwam door een enorme stijging in views. Vlak voor de bekendmaking zat ik op zo'n 16.000 views. Nu inmiddels dik 10.000 verder.

Om jullie een beetje een beeld te vormen hoe je dataverkeer er uit ziet na het winnen van zo'n review van de maand zie hier:
Bandwidth verbruik

In 2 dagen tijd was er ruim 49,6GB aan data verstookt. Ongelofelijk! Inmiddels heb ik mijn abonnement maar omgezet naar een bredere variant.

Dat was het zo'n beetje.

Ik ben ook aan het design aan het sleutelen van dit blog. Wat vinden jullie ervan? Hebben jullie tips? Zoals altijd laat het weten in de comments of stuur een PM :) !

Groetuh,
Dave